Vermogende Nederlanders beleggen vaker: kansen voor OHV

Vermogende Nederlanders beleggen vaker: kansen voor OHV

Nederlanders met een groot vermogen steken hun financiële middelen steeds vaker in beleggingen. Al helemaal gezien de historisch lage rentestand van de afgelopen maanden. Dat blijkt uit onderzoek van het Britse fondshuis Schroders. De toenemende interesse van vermogende particulieren om te beleggen biedt kansen voor OHV.

Het onderzoek wordt jaarlijks gehouden met een representatieve steekproef van Nederlanders met een belegd vermogen van meer dan 50.000 euro. Daaruit blijkt dat deze groep per saldo voor het eerst meer beleggingen heeft uitstaan dan dat ze geld op een spaarrekening heeft staan. Het percentage van het deel van het vermogen dat in beleggingsfondsen is hoger dan ooit tevoren. Aandelen zijn het meest gewild. Van de 307 ondervraagden zegt 90% te beleggen in aandelen. Obligaties volgen met 50%. Een meerderheid van de respondenten belegt omdat ze vertrouwen heeft in de toekomst. Verder is beleggen steeds vaker noodzaak, onder meer omdat pensioenen geen zekerheid meer bieden voor een zorgeloze oude dag. Zeker 59% van de vermogenden vindt ‘het zekerstellen van zijn pensioen’ de meest belangrijke reden om geld te beleggen.

Dit alles biedt kansen voor OHV, waar het beleggen in obligaties een belangrijke component is in het bedrijf. Juist ook omdat uit het onderzoek blijkt dat pas de helft van de vermogende Nederlanders in obligaties belegt. Deze defensieve beleggingen kennen in tegenstelling tot veel aandelen meer stabiliteit. Los daarvan is het beleggen an sich een core business van OHV. De medewerkers van het concern houden zich dagelijks met beleggen. OHV biedt tevens transparante rapportages en maakt gebruik van een persoonlijke aanpak naar hun cliënten. Omdat het bedrijf geen bank is, kan ze beleggingen volkomen objectief doorgronden en analyseren. Daarbinnen staat de klant voorop, die zo eerlijk mogelijke informatie krijgt en dus profiteert.

Wat waren de andere opvallende uitkomsten uit het rapport van Schroders? Het blijkt dat de bemiddelde Nederlanders minder vertrouwen hebben in Oost-Europa. Daarentegen is er onder hen veel optimisme aanwezig over beleggen in het algemeen. De visie daarop is in 2015 gestegen: de zogeheten Schroders Beleggersoptimisme Indicator staat momenteel op 27%. Ter vergelijking: een jaar geleden waren de beleggers veel minder vrolijk gestemd, met de indicator op 19%. Het groeiende vertrouwen betekent ook voor OHV dat meer klanten haar kant op kunnen komen. Van de ondervraagde Nederlanders maakt momenteel bijna de helft gebruik van een beleggingsadviseur. De overige helft gaat zelf naar de beurzen. Ook hier ligt een kans voor OHV om deze mensen ervan te overtuigen om gebruik te maken van haar kennis en diensten

2017-01-16T14:02:39+00:00 november 6th, 2015|Nieuws, Nieuwsbrief|