Over Edin

Mijn naam is Edin Mujagić. Ik ben geboren in 1977 in Bosnië-Herzegovina en woon sinds 1992 in Nederland waar ik macro-economie heb gestudeerd, aan de Universiteit van Tilburg. Daar heb ik me gespecialiseerd in monetaire economie en de centrale banken. Ik schrijf regelmatig over die en aanverwante onderwerpen en geef er lezingen over. Daarnaast ben ik een enorme liefhebber van (economische) geschiedenis.

In het verleden heb ik gewerkt als economisch analist en ben ik zes jaar lang redacteur economie geweest bij het zakenweekblad FEM Business. In Nederland schreef en/of schrijf ik regelmatig voor onder meer het Financieele Dagblad, IEX Profs, Effect, De Financiële Telegraaf, het Reformatorisch Dagblad, het Nederlands Dagblad, Elsevier, Follow The Money, de Volkskrant, NRC, Beleggers Belangen, Boerenbusiness.nl en anderen. Daarnaast zijn artikelen van mijn hand verschenen in kranten in ruim 20 landen wereldwijd. Sinds februari 2018 ben ik hoofdeconoom van OHV Vermogensbeheer in Amsterdam.

Behalve artikelen en analyses schrijf ik ook boeken. Mijn eerste boek ’10 jaar euro: biografie van een jonge wereldmunt’ zag het daglicht in 2009. Daarna volgden ‘Het inflatiespook’ (2010), ‘Geldmoord: hoe de centrale banken ons geld vernietigen’ (2012) en ‘Boeiend en geboeid: een monetaire geschiedenis van Nederland sinds 1814/1816’ (2016). In 2018 is een bundel met geselecteerde columns over centrale banken verschenen, getiteld ‘Gezond verstand in het centrale bankenland: een wandeling langs het minst bewandelde pad’. Op dit moment werk ik aan twee nieuwe boeken over onderwerpen op het snijvlak van economie, centrale banken en (geo)politiek.

Ik ben onder meer lid (het jongste ooit) van de Monetaire Kring, een discussieforum bestaande uit hoogste ambtenaren bij de centrale bank, het Ministerie van Financiën, hoogleraren economie en senior managers bij pensioenfondsen, banken en andere financiële instellingen. De leden van de Monetaire Kring komen regelmatig samen om de economische ontwikkelingen te bespreken.

Binnen OHV Vermogensbeheer richt ik me op het economische heden, daarbij gebruik makend van het verleden om op die manier iets over de toekomst te kunnen zeggen. Dit alles om u, de lezer, de economische ontwikkelingen te duiden en te helpen die te begrijpen omdat dat geen overbodige luxe is: uw dagelijkse leven wordt er namelijk danig door beïnvloed.

edin mujagic

Ontvang mijn nieuwsbrief

Wil je maandelijks op de hoogte blijven van de economische ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief ‘Overpeinzingen van een macro-econoom’.

Toon a.u.b. dat u menselijk bent door de selectie van het Kopje.


Boeken

boeiend en geboeid

Bekend van

keurmerken edin