OHV Vermogensbeheer heeft Edin Mujagić per 1 februari benoemd tot hoofdeconoom. Hij zal het gezicht van de Amsterdamse vermogensbeheerder naar buiten worden, meewerken aan de bepaling van de beleggingsstrategie en de macro-economische visie op marktontwikkelingen.
Edin Mujagić
Mujagić is een macro-econoom gespecialiseerd in het beleid van de centrale banken. Hij heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg en heeft ruime ervaring met het volgen en analyseren van en schrijven over macro-economische ontwikkelingen en financiële markten.

In de afgelopen jaren zijn zijn macro-economische analyses verschenen in kranten en magazines in meer dan twintig landen, meldt OHV. Daarnaast is hij auteur van ‘Tien jaar euro: biografie van een jonge wereldmunt’ (2009) en ‘Boeiend en geboeid: een monetaire geschiedenis van Nederland sinds 1814/1816’ (2016).

Ook is hij lid van de Monetaire Kring, een discussieforum bestaande uit de hoogste ambtenaren bij de centrale bank, het Ministerie van Financiën, hoogleraren economie en senior managers bij pensioenfondsen, banken en andere financiële instellingen.

Erik Bakker, managing director en partner bij OHV Vermogensbeheer over de benoeming: ‘We hebben Edin leren kennen rondom de lancering van zijn boek over tweehonderd jaar monetaire geschiedenis van Nederland. Nadien hebben we gezamenlijk klantenevents voor OHV gedaan. Via deze wijze hebben we Edin leren kennen als een fijn persoon, die een toegevoegde waarde kan leveren op macro- economisch vlak waarop ons beleggingsbeleid voor een groot gedeelte gebaseerd is.’