Geschiedenis

Oolders, Heijning & Voogelaar (OHV) is in 1993 ontstaan door een fusie tussen drie bemiddelaars in de valuta-, geld- en kapitaalmarkt. Op verzoek van de grootbanken zijn deze bedrijven gefuseerd om zo één loket te creëren naar de markt. Oolders (1932), Voogelaar & Smulders (1943) en Heijning & Broersen (1983) hebben door samenvoeging hun lange ervaring en omvangrijke netwerk gebundeld. OHV profiteert nog altijd van dit netwerk. OHV is een van de weinige onafhankelijke financiële instellingen van Nederland. In 2022 viert OHV haar 90-jarige bestaan.

3

Links de oprichtingsakte van Oolders (1932). Rechts die van Oolders & De Jong (1941). Deze firma heeft voorbestaan tot de fusie in 1993.

1

De oprichters van Oolders & De Jong. Links de heer J. de Jong, rechts de heer Chr. Oolders.

2

De oprichters van Voogelaar & Smulders.
Links ziet u dhr. Smulders en rechts dhr. A. Voogelaar.

Van traditionele effectenmakelaar tot vermogensadviseur


In de loop van de tijd heeft OHV zich ontwikkeld tot sparringpartner en adviseur van verschillende (de)centrale overheden en de meeste institutionele beleggers in Nederland. Zo werd de focus langzaam verlegd van traditionele effectenmakelaar tot vermogensadviseur van grote institutionele mandaten. Vanuit die kennis en ervaring is de vermogensbeheer- en adviesvergunning aangevraagd en is OHV actief als vermogensbeheerder en –adviseur van institutionele en private beleggers. Momenteel zijn we één van de grotere onafhankelijke vermogensbeheerders van Nederland en staan uiteraard onder toezicht van AFM en DNB.

Petrus Wealth Management wordt OHV Brabant

Petrus Wealth Management wordt OHV Brabant

In maart 2019 krijgen OHV en Petrus Wealth Management (PWM) toestemming van De Nederlandse Bank om de krachten te bundelen. PWM is sinds 2007 actief als beleggingsonderneming voor voornamelijk vermogende particulieren. PWM is gevestigd in Hoeven (Noord-Brabant) en daarmee een mooie landelijke uitbreiding voor OHV. De samenwerking biedt nieuwe kansen in de regio’s Brabant, Zeeland en België. PWM is omgedoopt tot OHV Brabant.

Samenwerking KopVos Vermogensbeheer

Samenwerking KopVos Vermogensbeheer

Voor verdere uitbreiding in Brabant trekken OHV Vermogensbeheer en KopVos vanaf 15 april 2021 samen op. Voor OHV biedt KopVos, na PWM, de kans om haar aanwezigheid in Brabant en in België verder te vergroten.

Voordegroei

Voordegroei, financieringen voor het MKB

OHV heeft haar belang in financieringsplatform Voordegroei vergroot tot 50 procent. Hiermee verstevigt het haar positie in de markt voor MKB-leningen. OHV verwacht dat deze markt van 170 miljard euro de komende jaren stevig blijft doorgroeien. Door de samenwerking met OHV vergroot Voordegroei de pool van investeerders. “Hierdoor kunnen we meer leningen aan Nederlandse MKB’ers verstrekken die daarmee ruimte krijgen om hun groeiambities te verwezenlijken”, vertelt managing partner Vera van Kesteren. Kleine en middelgrote bedrijven kijken steeds vaker naar alternatieven buiten de bank. Wij zien MKB-leningen als een waardevolle toevoeging aan onze dienstverlening.