Handreiking Beleggingsbeleid

Als vermogensbeheerder en beleggingsadviseur heeft OHV een goede beleggingsdienstverlening aan particuliere cliënten hoog in het vaandel staan.

OHV streeft er naar om de kwaliteit van de beleggingsdienstverlening te blijven verbeteren. Het beleggingsbeleid is een belangrijk onderdeel van de dienstverlening op het gebied van vermogensbeheer en beleggingsadvies. Met het beleggingsbeleid wordt immers invulling gegeven aan de doelstellingen van een cliënt. Aan een beleggingsbeleid liggen verschillende keuzes en overtuigingen van een vermogensbeheerder ten grondslag.

De afgelopen periode hebben onze brancheorganisaties een handreiking opgesteld die vermogensbeheerders en beleggingsadviseurs kan helpen de eigen beleggingspropositie scherp en volledig te krijgen. Deze handreiking geeft aan wat wij samen met onze collega vermogensbeheerders en beleggingsadviseurs – vertegenwoordigd door onze brancheorganisaties – zien als de kenmerken van een goed beleggingsbeleid.

Onderdeel van het conformeren aan de handreiking is het beschikbaar stellen van een standaard set vragen die een prospect of cliënt van een vermogensbeheerder en beleggingsadviseur zeker dient te stellen om een goed beeld te krijgen van het beleggingsbeleid van een beleggingsonderneming. Deze vragen zijn geformuleerd in een consumentenbrief die onze brancheorganisaties heeft opgesteld.