Fusie

Oolders, Heijning & Voogelaar (OHV) is in 1993 ontstaan door een fusie tussen drie bemiddelaars in de valuta-, geld- en kapitaalmarkt. Op verzoek van de grootbanken zijn deze bedrijven gefuseerd om zo één loket te creëren naar de markt.

Achtergrond

Oolders (1932), Voogelaar & Smulders (1943) en Heijning & Broersen (1983) hebben door samenvoeging hun lange ervaring en omvangrijke netwerk gebundeld. OHV profiteert van dit netwerk. OHV is een van de weinige onafhankelijke financiële instellingen van Nederland. In 2012 vierde OHV haar 80-jarige bestaan met het openen van de handelsdag door het slaan op de gong op Beursplein 5.

Oprichtingsakte 2
Oprichtingsakte 1

Oprichtingsaktes:

Links van u ziet twee oprichtingsaktes.
Geheel links de oprichtingsakte van Oolders (1932) daarnaast die van Oolders & De Jong (1941). Deze firma heeft voorbestaan tot de fusie in 1993.

Onderstaand ziet u de oprichters van Oolders & De Jong.

Links ziet u dhr. J. de Jong en rechts dhr. Chr. Oolders.

Oolders en de Jong

Onderstaand ziet u rechts de oprichters van Voogelaar & Smulders

Links ziet u dhr. Smulders en rechts dhr. A. Voogelaar.

Vermogensbeheer

In de loop van de tijd heeft OHV zich ontwikkeld tot sparringpartner en adviseur van verschillende (de)centrale overheden en de meeste institutionele beleggers in Nederland. Zo werd de focus langzaam verlegd van traditionele effectenmakelaar tot vermogensadviseur van grote institutionele mandaten. Vanuit die kennis en ervaring is de vermogensbeheer- en vermogensadviesvergunning aangevraagd en is OHV als vermogensbeheerder en –adviseur van institutionele en private beleggers actief. Momenteel is OHV een van de grotere onafhankelijke vermogensbeheerders van Nederland en staat uiteraard onder toezicht van de AFM en DNB.