Gouden Stier 2019

De #1 vermogensbeheerder van 2018 (Winnaar Gouden Stier)

Door de onafhankelijke vakjury van IEX Gouden Stier in samenwerking met kennispartner Beleggingsmatch is OHV Vermogensbeheer verkozen tot dé beste vermogensbeheerder van Nederland.

Brochure aanvragen

U bent op zoek naar een manier om vermogensbehoud of vermogensgroei te realiseren. Daarbij biedt beleggen een uitkomst, bestaande uit de mogelijkheid om zelf te beleggen of uw vermogen te laten beleggen. Dat laatste is waar wij ons iedere dag mee bezig houden voor onze relaties: vermogensbeheer.

Dagelijks zetten de ruim 40 gepassioneerde specialisten van OHV zich in om zo goed mogelijk voor uw vermogen te zorgen.

OHV Vermogensbeheer biedt u de mogelijkheid om u volledig te ontzorgen in uw beleggingen middels vermogensbeheer. Wij kunnen u deze dienstverlening aanbieden vanaf € 100.000,- vrij belegbaar vermogen.

Rendementen vermogensbeheer
Rendementen aanvragen

Waarom kiezen steeds meer beleggers voor OHV Vermogensbeheer?

De kosten worden relatief laag gehouden door een hoge efficiëntie en unieke handelspositie

Door de eigen handelsdesk en rol als intermediair (verzekeraars, banken en pensioenfondsen) beschikken wij over een sterke handelspositie. Transacties kunnen zo zeer efficiënt worden uitgevoerd. Dit zorgt voor lagere kosten en komen uw rendement direct ten goede.

Bij OHV beleggen wij in liquide beleggingen met een hoge verhandelbaarheid

Dit betekent dat u snel weer bij uw geld kunt. Indien u vermogen wenst te onttrekken uit uw beleggingsportefeuille, dan staat het geld binnen enkele dagen weer op uw tegenrekening.

OHV hanteert grote bandbreedtes in de asset allocatie van uw beleggingsportefeuille

Dit betekent dat in risicovolle tijden op de financiële markt het risico in uw portefeuille teruggebracht kan worden. Een offensieve beleggingsportefeuille, bestaande uit 70% aandelen en 30% obligaties wordt dan bijvoorbeeld teruggebracht naar 50% aandelen en 50% obligaties, om op deze wijze de risicograad (tijdelijk) te verlagen. Een stabiele groei van uw vermogen is ons doel, door het optimaal benutten van kansen en het beperken van risico’s.

De organisatie van OHV biedt stabiliteit

OHV is al sinds 1932 actief op de financiële markten en kan dan ook een zekere stabiliteit bieden aan u als (toekomstige) belegger. Ruim 40 specialisten zetten zich dagelijks in voor een zo goed mogelijke zorg voor uw vermogen. In omvang is OHV de grootste partij onder de vijf Beste Keuzes (van IEX Gouden Stier) in de categorie vermogensbeheer.

Vermogensbeheer in detail

Drie pijlers

Door de dynamische asset allocatie wordt in moeilijke tijden niet belegd in aandelenmarkten. OHV hanteert binnen het vermogensbeheer drie pijlers ter ondersteuning van haar beleggingsbeleid.

1. Fundamentele kennis – onafhankelijke macroeconomische en fundamentele analyse en research van financiële instituten;
2. Theoretische kennis – economische en technische cyclusmodellen;
3. Marktkennis – de eigen handelsvloer van OHV.

In de wekelijkse beleggingsvergadering worden economische, technische en fundamentele analyses getoetst met de research van gerenommeerde partijen. Daarnaast worden de orderstromen in de markt en de perceptie van de grote institutionele handelsrelaties besproken. Op deze drie pijlers is de korte en lange termijn beleggingsvisie gebaseerd.

Dynamische asset allocatie

De uitkomst van deze drie pijlers leidt tot een betere allocatie van uw portefeuille en zorgt voor een lager risico tegenover een hoger rendement. Dit resulteert in het slimmer onder- en overwegen van aandelen binnen de afgesproken bandbreedtes of in een obligatieportefeuille verkorten of verlengen van de duration.

Afbouwen aandelenposities

Onze marktbenadering maakt het mogelijk om aandelenposities tijdelijk volledig af te bouwen voor het optreden van extreme dalingen en weer op te bouwen voor en tijdens een nieuwe hausse. Het beleggingsbeleid is zodanig ingericht dat in economische onzekere tijden de aandelen in de portefeuille kunnen worden teruggebracht naar 0 procent.

Onttrekken per ommegaande mogelijk
OHV bouwt uw portefeuille met zorg op en alleen met zeer liquide beleggingen. Dit betekent dat wanneer u wilt onttrekken dit altijd per ommegaande mogelijk is. Een onttrekking naar uw vaste tegenrekening is met een telefoontje of email geregeld. Houdt wel rekening met in de regel twee dagen settlement voor de meeste financiële producten.

Eigen handelsvloer
De eigen handelsvloer van OHV heeft goede handelsrelaties met de grootste institutionele beleggers van Nederland. OHV handelt namens de meeste grootbanken en verzekeraars van Nederland, evenals (de)centrale overheden. Daarnaast is OHV oprichter van het European Brokers Network en heeft daardoor open lijnen naar toonaangevende brokers in Londen, Frankfurt, Milaan en Madrid.

Realtime informatie
Door deze connecties horen de handelaren als een van de eerste wanneer er wat speelt in de financiële markten. De handelaren van OHV zijn uw ogen en oren in de markt.

Direct actie indien noodzakelijk
Bij problemen in een bepaalde regio of in tijden van crisis is er intensief overleg tussen de handelsvloer en portefeuillemanagers over de posities in uw portefeuille. Zo kan er snel een beslissing gemaakt worden en kan de portefeuille worden aangepast aan de actuele situatie. Dit geldt in tijden van crisis maar natuurlijk ook wanneer kansen zich voordoen.

Bij OHV kunt u profiteren van de kansen door middel van de toegang tot de primaire markten. OHV heeft wortels in de financiële markten vanaf 1932. Door het grote netwerk dat OHV heeft opgebouwd, is OHV een vertrouwde partner van uitgevende instellingen en syndicaten.

Uniek in Nederland
Als een van de weinige vermogensbeheerders in Nederland laat OHV u profiteren van de voordelen van het handelen op de primaire markt. Het grootste voordeel is de rendementsopslag die uitgevende instellingen vaak bieden bij uitgifte van nieuwe obligaties. Deze opslag wordt gegeven om beleggers te interesseren voor de uitgifte zodat het een succesvolle plaatsing wordt. Een ander groot voordeel is het ontbreken van de bied-laat spread bij primaire handel. Beide voordelen kunnen direct leiden tot meer rendement in uw portefeuille.

OHV is geregistreerd bij de AFM, aangesloten bij DSI en wordt gecontroleerd door De Nederlandsche Bank N.V.
OHV beschikt over alle vereiste vergunningen: a, b, c, d en f.
OHV Institutional Asset Management B.V. heeft een AIFMD vergunning.
OHV is aangesloten bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD).
OHV heeft de zes ‘Principles for Responsible Investment’ ondertekend.

Zij beleggen al bij OHV:

  • Ondernemers
  • Directeur-grootaandeelhouders
  • Gepensioneerden
  • Topsporters
  • ZZP’ers
  • Spaarders
  • Erfgenamen
  • Advocatenkantoren, compliant beleggen voor partners
  • Accountantskantoren, compliant beleggen voor partners

”De passie die ik heb in het wielrennen heeft OHV in beleggen. OHV ziet beleggen als topsport en dit is terug te zien in hun rendementen.”

<