Particulier vermogensbeheer2018-08-08T13:32:03+00:00

Vermogensbeheer bij OHV

Uw vermogen laten beleggen door specialisten met ruim 85 jaar aan kennis, ervaring en netwerken op de financiële markten.

U bent op zoek naar een manier om vermogensbehoud of vermogensgroei te realiseren. Daarbij biedt beleggen een uitkomst, bestaande uit de mogelijkheid om zelf te beleggen of uw vermogen te laten beleggen. Dat laatste is waar wij ons iedere dag mee bezig houden voor onze relaties: vermogensbeheer.

OHV Vermogensbeheer biedt u de mogelijkheid om u volledig te ontzorgen in uw beleggingen middels vermogensbeheer. Dit kan vanaf € 100.000,-

Heeft u een kleiner te beleggen vermogen, dan kunt u in onze eigen beleggingsfondsen beleggen. Kijk voor meer informatie op www.freshfunds.nl.

Rendementen vermogensbeheer
Rendementen aanvragen

Vermogensbeheer in detail

Drie pijlers

Door de dynamische asset allocatie wordt in moeilijke tijden niet belegd in aandelenmarkten. OHV hanteert binnen het vermogensbeheer drie pijlers ter ondersteuning van haar beleggingsbeleid.

1. Fundamentele kennis – onafhankelijke macroeconomische en fundamentele analyse en research van financiële instituten;
2. Theoretische kennis – economische en technische cyclusmodellen;
3. Marktkennis – de eigen handelsvloer van OHV.

In de wekelijkse beleggingsvergadering worden economische, technische en fundamentele analyses getoetst met de research van gerenommeerde partijen. Daarnaast worden de orderstromen in de markt en de perceptie van de grote institutionele handelsrelaties besproken. Op deze drie pijlers is de korte en lange termijn beleggingsvisie gebaseerd.

Dynamische asset allocatie

De uitkomst van deze drie pijlers leidt tot een betere allocatie van uw portefeuille en zorgt voor een lager risico tegenover een hoger rendement. Dit resulteert in het slimmer onder- en overwegen van aandelen binnen de afgesproken bandbreedtes of in een obligatieportefeuille verkorten of verlengen van de duration.

Afbouwen aandelenposities

Onze marktbenadering maakt het mogelijk om aandelenposities tijdelijk volledig af te bouwen voor het optreden van extreme dalingen en weer op te bouwen voor en tijdens een nieuwe hausse. Het beleggingsbeleid is zodanig ingericht dat in economische onzekere tijden de aandelen in de portefeuille kunnen worden teruggebracht naar 0 procent.

Onttrekken per ommegaande mogelijk
OHV bouwt uw portefeuille met zorg op en alleen met zeer liquide beleggingen. Dit betekent dat wanneer u wilt onttrekken dit altijd per ommegaande mogelijk is. Een onttrekking naar uw vaste tegenrekening is met een telefoontje of email geregeld. Houdt wel rekening met in de regel twee dagen settlement voor de meeste financiële producten.

Eigen handelsvloer
De eigen handelsvloer van OHV heeft goede handelsrelaties met de grootste institutionele beleggers van Nederland. OHV handelt namens de meeste grootbanken en verzekeraars van Nederland, evenals (de)centrale overheden. Daarnaast is OHV oprichter van het European Brokers Network en heeft daardoor open lijnen naar toonaangevende brokers in Londen, Frankfurt, Milaan en Madrid.

Realtime informatie
Door deze connecties horen de handelaren als een van de eerste wanneer er wat speelt in de financiële markten. De handelaren van OHV zijn uw ogen en oren in de markt.

Direct actie indien noodzakelijk
Bij problemen in een bepaalde regio of in tijden van crisis is er intensief overleg tussen de handelsvloer en portefeuillemanagers over de posities in uw portefeuille. Zo kan er snel een beslissing gemaakt worden en kan de portefeuille worden aangepast aan de actuele situatie. Dit geldt in tijden van crisis maar natuurlijk ook wanneer kansen zich voordoen.

Bij OHV kunt u profiteren van de kansen door middel van de toegang tot de primaire markten. OHV heeft wortels in de financiële markten vanaf 1932. Door het grote netwerk dat OHV heeft opgebouwd, is OHV een vertrouwde partner van uitgevende instellingen en syndicaten.

Uniek in Nederland
Als een van de weinige vermogensbeheerders in Nederland laat OHV u profiteren van de voordelen van het handelen op de primaire markt. Het grootste voordeel is de rendementsopslag die uitgevende instellingen vaak bieden bij uitgifte van nieuwe obligaties. Deze opslag wordt gegeven om beleggers te interesseren voor de uitgifte zodat het een succesvolle plaatsing wordt. Een ander groot voordeel is het ontbreken van de bied-laat spread bij primaire handel. Beide voordelen kunnen direct leiden tot meer rendement in uw portefeuille.

OHV is geregistreerd bij de AFM, aangesloten bij DSI en wordt gecontroleerd door De Nederlandsche Bank N.V.
OHV beschikt over alle vereiste vergunningen: a, b, c, d en f.
OHV Institutional Asset Management B.V. heeft een AIFMD vergunning.
OHV is aangesloten bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD).
OHV heeft de zes ‘Principles for Responsible Investment’ ondertekend.

Vertrouwd partner van onder andere:

 • Ondernemers
 • Directeur-grootaandeelhouders
 • Gepensioneerden
 • Topsporters
 • ZZP’ers
 • Spaarders
 • Erfgenamen
 • Advocatenkantoren, compliant beleggen voor partners
 • Accountantskantoren, compliant beleggen voor partners

”De passie die ik heb in het wielrennen heeft OHV in beleggen. OHV ziet beleggen als topsport en dit is terug te zien in hun rendementen.”

Bram Tankink, Wielrenner Team LottoNLJumbo.

”OHV is een integere vermogensbeheerder, op het kantoor in de Rembrandttoren heb ik een kijkje kunnen nemen in de keuken.”

Victor Deconinck, Televisiepresentator, sportscribent, galeriehouder en spreker.
Beoordeling particulier vermogensbeheer bij OHV - vergelijkingswebsites

”De specialisten van OHV zorgen goed voor mijn vermogen. Wanneer er iets speelt, is OHV altijd bereikbaar en direct in staat mij te helpen”.

Margot van Duinen, Ondernemer

Vermogensbeheer blijft people’s business op de lange termijn
Tijdens het oriënteren naar een partij die goed voor uw vermogen gaat zorgen, kan een persoonlijke kennismaking een hoop verduidelijking geven. Een partij kiezen die goed voor uw vermogen gaat zorgen is tenslotte een grote stap.

Persoonlijke kennismaking
Wat kunt u verwachten van een persoonlijke kennismaking?

 • Rondleiding door ons kantoor in de Rembrandttoren
 • Kijk mee achter de schermen van onze handelsdesk
 • Ontmoet de specialisten die goed voor het vermogen van onze relaties zorgen
 • Inventariseer de mogelijkheden voor uw persoonlijke situatie met een van onze DSI gecertificeerde adviseurs
Particulier Vermogensbeheer - Erik Bakker