Veelgestelde vragen

  • Particulier vermogensbeheer

  • Wie beleggen er al bij OHV?

    De ex-ondernemer
    U heeft uw vermogen opgebouwd met winsten uit eigen onderneming of door de verkoop ervan. U heeft hard voor uw vermogen gewerkt en wilt hier dan ook goed mee omgaan. Een stabiele groei of het voorblijven van de inflatie zijn voor u redenen om te beginnen met beleggen/vermogensbeheer. Daarnaast wordt u graag op de hoogte gehouden van het ontstaan van de rendementen.

    De actieve ondernemer
    U bent ondernemer en zoekt voor het liquide deel van uw vermogen niet te veel risico’s. Terecht, want het grootste risico zit vaak al in de onderneming die u zelf runt. Wel wilt u winsten goed benutten en vermogen voor de toekomst opbouwen. Als drukke ondernemer heeft u te weinig tijd om zich optimaal in de financiële markten te verdiepen en u geeft de zorg voor uw kapitaal dan ook liever uit handen. Wel vindt u het belangrijk om inzicht te hebben in uw belegde geld.

    Succesvolle carrière
    U heeft een succesvolle carrière (gehad). U bent bijvoorbeeld bestuursvoorzitter, partner of specialist bij een gerenommeerd kantoor en hebt een aanzienlijke spaarcapaciteit. Uw geld bij de bank laten staan levert maar weinig op en u begrijpt dat beleggen op de lange termijn meer rendement oplevert. Werkt u bij een gerenommeerd advocaten- accountantskantoor? Gezien uw functie gelden er dan beleggingsrestricties voor u. In overleg met uw complianceofficer kan OHV beleggen zonder dat dit conflicten oplevert.

    (Plots/recentelijk) vermogend geworden
    U heeft bijvoorbeeld een aanzienlijk erfdeel of ontslagvergoeding ontvangen en wilt hier verstandig mee omgaan. U besluit het geld niet zomaar op te maken en bent op zoek naar een manier om dit vermogen te laten groeien. Met de huidige lage spaarrente vindt u het niet aantrekkelijk om het bij de bank te parkeren. Het is voor u belangrijk dat het belegde vermogen veilig is en u hoopt hier in de toekomst iets mee te kunnen doen. Wellicht besluit u een deel te schenken aan uw kinderen na hun studie.

  • Wat kunt u verwachten van beleggen bij OHV?

    1. Persoonlijke kennismaking

    Wat u kunt verwachten van een persoonlijke kennismaking;

    • Rondleiding door ons kantoor in de Rembrandttoren;
    • Kijk mee achter de schermen van onze handelsdesk;
    • Ontmoet de specialisten die goed voor het vermogen van onze relaties zorgen;
    • U bespreekt uw persoonlijke situatie, doelen en wensen.

    2. Bepaal uw voorkeur
    Maak een weloverwogen keuze

    • U bespreekt samen of en hoe u van start wilt gaan en wanneer uw beheerportefeuille wordt opgebouwd;
    • Wij kunnen u de dienst vermogensbeheer aanbieden vanaf € 100.000,- vrij belegbaar vermogen.

    3. Inventarisatie persoonlijke gegevens
    Uw persoonlijke relatiemanager inventariseert uw cliëntgegevens. Dit is een wettelijk verplicht onderdeel om klant te kunnen worden bij een vermogensbeheerder.

    4. Het beheer van uw portefeuille

    Inzicht en uitleg

    • Uw portefeuille wordt actief beheerd, de focus ligt op de balans tussen rendement en risico;
    • Uw specialist legt verantwoording aan u af zoals u dat hebt afgesproken, vragen over beslissingen binnen de portefeuille kunt u bespreken;
    • Via de OHV Portal heeft u te allen tijden volledig inzicht in uw beleggingsportefeuille en de kosten die rondom het beheer worden gemaakt.
  • Waarom kiezen steeds meer beleggers voor OHV?

    De kosten worden relatief laag gehouden door een hoge efficiëntie en unieke handelspositie
    Door de eigen handelsdesk en rol als intermediair (verzekeraars, banken en pensioenfondsen) beschikken wij over een sterke handelspositie. Transacties kunnen zo zeer efficiënt worden uitgevoerd. Dit zorgt voor lagere kosten en komen uw rendement direct ten goede.

    Bij OHV wordt belegt in liquide beleggingen met een hoge verhandelbaarheid
    Dit betekent dat u snel weer bij uw geld kunt. Indien u vermogen wenst te onttrekken uit uw beleggingsportefeuille, dan staat het geld binnen enkele dagen weer op uw tegenrekening.

    OHV hanteert grote bandbreedtes in de asset allocatie van uw beleggingsportefeuille
    Dit betekent dat in risicovolle tijden op de financiële markt het risico in uw portefeuille teruggebracht kan worden. Een offensieve beleggingsportefeuille, bestaande uit 70% aandelen en 30% obligaties wordt dan bijvoorbeeld teruggebracht naar 50% aandelen en 50% obligaties, om op deze wijze de risicograad (tijdelijk) te verlagen. Een stabiele groei van uw vermogen is ons doel, door het optimaal benutten van kansen en het beperken van risico’s.

    De organisatie van OHV biedt stabiliteit
    OHV is al sinds 1932 actief op de financiële markten en kan dan ook een zekere stabiliteit bieden aan u als (toekomstige) belegger. Ruim 40 specialisten zetten zich dagelijks in voor een zo goed mogelijke zorg voor uw vermogen. In omvang is OHV de grootste partij onder de vijf Beste Keuzes (van IEX Gouden Stier) in de categorie vermogensbeheer.

  • Op welke kosten moet u letten?

    Zodra u gaat beleggen, maakt de beheerder een rendement aan (het brutorendement). Dit is het rendement dat voortkomt uit de markt. Het nettorendement en het verschil tussen het bruto- en nettorendement zijn voor u belangrijker. Dit is wat het u oplevert en wat de kosten zijn. Is er bijvoorbeeld sprake van een all-in-fee of worden er losse kosten in rekening gebracht? Wat zijn de transactiekosten? Worden er door derden ook nog kosten in rekening gebracht (door de bewaarbank bijvoorbeeld)? Om hier inzicht in te krijgen, kunt u aan uw beheerder een kostenoverzicht vragen. Zo weet u precies welke kosten er in rekening gebracht worden.

  • Institutioneel vermogensbeheer

  • Kan ik kiezen welke dienstverlening ik wil afnemen?

    Ja, institutioneel vermogensbeheer werkt met een ‘modulaire’ dienstverlening. U kiest wat u wilt en u betaalt voor wat u kiest. OHV kan verschillende rollen invullen, zoals vermogensbeheerder, consultant of fiduciair beheerder. Ook valt hierbij te denken aan een losse dienstverlening, zoals executie, administratie, rapportage of governance vraagstukken.

  • Houd u met beleggen rekening met de voor mij geldende regelgeving?

    Ja, of het nu Solvency II, Fido en Ruddo, schatkistbankieren of andere regelgeving is, wij beleggen en optimaliseren voor u binnen de kaders van de regelgeving en monitoren de beleggingsrestricties.

  • Heb ik vaste contactpersonen en kan ik direct schakelen over beleggingsvraagstukken?

    Ja, uw vaste contactpersonen zijn zeer ervaren beleggingsexperts die direct te bereiken zijn. Institutioneel vermogen verdient institutionele aandacht.

  • Is OHV ISAE 3402 gecertificeerd?

    Ja, OHV is type I en type II gecertificeerd.

  • Levert u ook vermogensrapportages op maat?

    Ja, onze geconsolideerde vermogensrapportages worden op maat gemaakt voor uw organisatie en de beleggingsrestricties uit het beleggingsplan worden in uw rapportage verwerkt. Zo heeft u gemakkelijk inzicht of er binnen de kaders wordt belegd.

  • Voor welke cliënten belegt OHV?

    Voor verzekeraars, stichtingen, scholen, bedrijven en overheden. Wij beleggen voor cliënten met geringe tot zeer grote vermogens.

  • Heeft OHV gespecialiseerde beleggingskennis?

    OHV werkt met zeer ervaren beleggingsexperts en heeft gepubliceerd of is te zien geweest in o.a. FD, DFT, IEX, Fondsnieuws, De Actuaris, VBA Journaal, WNL, NOS journaal, RTLZ en BNR.

  • Hoe voert OHV de transacties voor mijn portefeuille uit?

    OHV heeft een eigen executiedesk met wereldwijde toegang tot alle markten. OHV kan alle typen obligaties, aandelen, ETF voor u aan- en verkopen.

  • Kan OHV ook toegang bieden tot private markets?

    Vooral op het gebied van vastrentende waarden heeft OHV toegang tot diverse vorman van leningen met staatsgarantie en MKB financieringen.