Particulier vermogensbeheer

Ontdek uw mogelijkheden Brochure downloaden

Persoonlijk Vermogensbeheer Op Maat

Bij OHV Vermogensbeheer draait het om u. We verdiepen ons grondig in uw financiële situatie en wensen. Vervolgens bieden we beleggingsoplossingen die passen bij elke financiële fase in uw leven. Uw doelen, ambities en uitdagingen worden door ons omgezet in een concreet en effectief beleggingsplan.

Uw portefeuille, onze verantwoordelijkheid

Uw portefeuille, onze verantwoordelijkheid
Altijd een vast aanspreekpunt

U profiteert van de expertise en ervaring die we in 90 jaar op de financiële markten hebben opgebouwd. In onzekere tijden is een stabiel en weloverwogen beleggingsbeleid essentieel. Daarom heeft u bij ons altijd een vast aanspreekpunt; uw eigen beleggingsadviseur die u begeleidt en adviseert.

Waarom vermogensbeheer bij OHV?
Profiteer van onze unieke eigenschappen

Bij OHV profiteert u als particulier belegger van ons institutionele netwerk, alsmede onze rol als bemiddelaar op de financiële markten. Hierdoor kunnen wij transacties efficiënt uitvoeren. Dit komt uw rendement ten goede. Naast aandelen en obligaties bieden wij alternatieve vormen van beleggen aan in de vorm van Nederlandse MKB leningen. Meer weten? Download onze brochure particulier vermogensbeheer.

 • U profiteert van ons institutionele netwerk;
 • U heeft keuze uit diverse beleggingsvormen;
 • U heeft altijd een vast aanspreekpunt;
 • Volledige transparantie en inzicht in uw beleggingsportefeuille.

Maatwerk vermogensbeheer mogelijk

OHV Vermogensbeheer biedt u de mogelijkheid tot een maatwerk beleggingsportefeuille. Compleet ingericht naar uw behoeften en wensen.

Eigen accountmanager

Vragen over uw portefeuille of ontwikkelingen in de markt? U kunt altijd terecht bij uw persoonlijke accountmanager.

Altijd inzicht

U heeft te allen tijde volledig inzicht in uw beleggingsportefeuille en de kosten die rondom het beheer gemaakt worden.

Vermogensbeheer is anticiperen op een veranderende wereld

Vermogensbeheer is anticiperen op een veranderende wereld
Benut de kennis van ons team

We zijn trots op onze dynamische en responsieve werkcultuur. Ons team van meer dan 55 beleggingsspecialisten werkt nauw samen om snel te reageren op veranderende marktomstandigheden, altijd met het oog op het behoud en de groei van uw vermogen.

Waarom kiezen steeds meer beleggers voor OHV?

 • Lage kosten

  De kosten worden relatief laag gehouden door een hoge efficiëntie en unieke handelspositie
  Door de eigen handelsdesk en rol als intermediair (verzekeraars, banken en pensioenfondsen) beschikken wij over een sterke handelspositie. Transacties kunnen zo zeer efficiënt worden uitgevoerd. Dit zorgt voor lagere kosten en komt uw rendement direct ten goede.

 • Hoge verhandelbaarheid

  Bij OHV beleggen wij in liquide beleggingen met een hoge verhandelbaarheid
  Dit betekent dat u snel weer bij uw geld kunt. Indien u vermogen wenst te onttrekken uit uw beleggingsportefeuille, dan staat het geld binnen enkele dagen op uw tegenrekening.

 • Grote bandbreedtes

  OHV hanteert grote bandbreedtes in de asset allocatie van uw beleggingsportefeuille
  Dit betekent dat in risicovolle tijden op de financiële markt het risico in uw portefeuille teruggebracht kan worden. Op deze wijze kan de risicograad (tijdelijk) worden aangepast. Ons doel is een stabiele groei van uw vermogen. Hierbij kijken wij naar het gecalculeerd benutten van kansen, alsmede het beperken van risico’s.

 • Stabiele organisatie

  De organisatie van OHV biedt stabiliteit
  OHV, al sinds 1932 actief op financiële markten, kan u als (toekomstige) belegger stabiliteit bieden. Onze 55 specialisten zetten zich dagelijks in voor een zo goed mogelijke zorg voor uw vermogen.

Logos

Veelgestelde vragen

 • Wie beleggen er al bij OHV?

  De ex-ondernemer
  U heeft uw vermogen opgebouwd met winsten uit eigen onderneming of door de verkoop ervan. U heeft hard voor uw vermogen gewerkt en wilt hier dan ook goed mee omgaan. Een stabiele groei of het voorblijven van de inflatie zijn voor u redenen om te beginnen met beleggen/vermogensbeheer. Daarnaast wordt u graag op de hoogte gehouden van het ontstaan van de rendementen.

  De actieve ondernemer
  U bent ondernemer en zoekt voor het liquide deel van uw vermogen niet te veel risico’s. Terecht, want het grootste risico zit vaak al in de onderneming die u zelf runt. Wel wilt u winsten goed benutten en vermogen voor de toekomst opbouwen. Als drukke ondernemer heeft u te weinig tijd om zich optimaal in de financiële markten te verdiepen en u geeft de zorg voor uw kapitaal dan ook liever uit handen. Wel vindt u het belangrijk om inzicht te hebben in uw belegde geld.

  Succesvolle carrière
  U heeft een succesvolle carrière (gehad). U bent bijvoorbeeld bestuursvoorzitter, partner of specialist bij een gerenommeerd kantoor en hebt een aanzienlijke spaarcapaciteit. Uw geld bij de bank laten staan levert maar weinig op en u begrijpt dat beleggen op de lange termijn meer rendement oplevert. Werkt u bij een gerenommeerd advocaten- accountantskantoor? Gezien uw functie gelden er dan beleggingsrestricties voor u. In overleg met uw complianceofficer kan OHV beleggen zonder dat dit conflicten oplevert.

  (Plots/recentelijk) vermogend geworden
  U heeft bijvoorbeeld een aanzienlijk erfdeel of ontslagvergoeding ontvangen en wilt hier verstandig mee omgaan. U besluit het geld niet zomaar op te maken en bent op zoek naar een manier om dit vermogen te laten groeien. Met de huidige lage spaarrente vindt u het niet aantrekkelijk om het bij de bank te parkeren. Het is voor u belangrijk dat het belegde vermogen veilig is en u hoopt hier in de toekomst iets mee te kunnen doen. Wellicht besluit u een deel te schenken aan uw kinderen na hun studie.

 • Wat kunt u verwachten van beleggen bij OHV?

  1. Persoonlijke kennismaking

  Wat u kunt verwachten van een persoonlijke kennismaking;

  • Rondleiding door ons kantoor in de Rembrandttoren;
  • Kijk mee achter de schermen van onze handelsdesk;
  • Ontmoet de specialisten die goed voor het vermogen van onze relaties zorgen;
  • U bespreekt uw persoonlijke situatie, doelen en wensen.

  2. Bepaal uw voorkeur
  Maak een weloverwogen keuze

  • U bespreekt samen of en hoe u van start wilt gaan en wanneer uw beheerportefeuille wordt opgebouwd;
  • Wij kunnen u de dienst vermogensbeheer aanbieden vanaf € 100.000,- vrij belegbaar vermogen.

  3. Inventarisatie persoonlijke gegevens
  Uw persoonlijke relatiemanager inventariseert uw cliëntgegevens. Dit is een wettelijk verplicht onderdeel om klant te kunnen worden bij een vermogensbeheerder.

  4. Het beheer van uw portefeuille

  Inzicht en uitleg

  • Uw portefeuille wordt actief beheerd, de focus ligt op de balans tussen rendement en risico;
  • Uw specialist legt verantwoording aan u af zoals u dat hebt afgesproken, vragen over beslissingen binnen de portefeuille kunt u bespreken;
  • Via de OHV Portal heeft u te allen tijden volledig inzicht in uw beleggingsportefeuille en de kosten die rondom het beheer worden gemaakt.
 • Waarom kiezen steeds meer beleggers voor OHV?

  De kosten worden relatief laag gehouden door een hoge efficiëntie en unieke handelspositie
  Door de eigen handelsdesk en rol als intermediair (verzekeraars, banken en pensioenfondsen) beschikken wij over een sterke handelspositie. Transacties kunnen zo zeer efficiënt worden uitgevoerd. Dit zorgt voor lagere kosten en komen uw rendement direct ten goede.

  Bij OHV wordt belegt in liquide beleggingen met een hoge verhandelbaarheid
  Dit betekent dat u snel weer bij uw geld kunt. Indien u vermogen wenst te onttrekken uit uw beleggingsportefeuille, dan staat het geld binnen enkele dagen weer op uw tegenrekening.

  OHV hanteert grote bandbreedtes in de asset allocatie van uw beleggingsportefeuille
  Dit betekent dat in risicovolle tijden op de financiële markt het risico in uw portefeuille teruggebracht kan worden. Een offensieve beleggingsportefeuille, bestaande uit 70% aandelen en 30% obligaties wordt dan bijvoorbeeld teruggebracht naar 50% aandelen en 50% obligaties, om op deze wijze de risicograad (tijdelijk) te verlagen. Een stabiele groei van uw vermogen is ons doel, door het optimaal benutten van kansen en het beperken van risico’s.

  De organisatie van OHV biedt stabiliteit
  OHV is al sinds 1932 actief op de financiële markten en kan dan ook een zekere stabiliteit bieden aan u als (toekomstige) belegger. Ruim 40 specialisten zetten zich dagelijks in voor een zo goed mogelijke zorg voor uw vermogen. In omvang is OHV de grootste partij onder de vijf Beste Keuzes (van IEX Gouden Stier) in de categorie vermogensbeheer.

 • Op welke kosten moet u letten?

  Zodra u gaat beleggen, maakt de beheerder een rendement aan (het brutorendement). Dit is het rendement dat voortkomt uit de markt. Het nettorendement en het verschil tussen het bruto- en nettorendement zijn voor u belangrijker. Dit is wat het u oplevert en wat de kosten zijn. Is er bijvoorbeeld sprake van een all-in-fee of worden er losse kosten in rekening gebracht? Wat zijn de transactiekosten? Worden er door derden ook nog kosten in rekening gebracht (door de bewaarbank bijvoorbeeld)? Om hier inzicht in te krijgen, kunt u aan uw beheerder een kostenoverzicht vragen. Zo weet u precies welke kosten er in rekening gebracht worden.

Vermogensbeheer in detail

 • Herbalancering van portefeuille

  Drie pijlers
  Door de dynamische asset allocatie wordt in moeilijke tijden niet belegd in aandelenmarkten. OHV hanteert binnen het vermogensbeheer drie pijlers ter ondersteuning van haar beleggingsbeleid.

  1. Fundamentele kennis – onafhankelijke macroeconomische en fundamentele analyse en research van financiële instituten;
  2. Theoretische kennis – economische en technische cyclusmodellen;
  3. Marktkennis – de eigen handelsvloer van OHV.

  In de wekelijkse beleggingsvergadering worden economische, technische en fundamentele analyses getoetst met de research van gerenommeerde partijen. Daarnaast worden de orderstromen in de markt en de perceptie van de grote institutionele handelsrelaties besproken. Op deze drie pijlers is de korte en lange termijn beleggingsvisie gebaseerd.


  Dynamische asset allocatie
  De uitkomst van deze drie pijlers leidt tot een betere allocatie van uw portefeuille en zorgt voor een lager risico tegenover een hoger rendement. Dit resulteert in het slimmer onder- en overwegen van aandelen binnen de afgesproken bandbreedtes of in een obligatieportefeuille verkorten of verlengen van de duration.

  Afbouwen aandelenposities
  Onze marktbenadering maakt het mogelijk om aandelenposities tijdelijk volledig af te bouwen voor het optreden van extreme dalingen en weer op te bouwen voor en tijdens een nieuwe hausse. Het beleggingsbeleid is zodanig ingericht dat in economische onzekere tijden de aandelen in de portefeuille kunnen worden teruggebracht naar 0 procent.

 • Liquide beleggingen en eigen handelsdesk

  Onttrekken per ommegaande mogelijk
  OHV bouwt uw portefeuille met zorg op en alleen met zeer liquide beleggingen. Dit betekent dat wanneer u wilt onttrekken dit altijd per ommegaande mogelijk is. Een onttrekking naar uw vaste tegenrekening is met een telefoontje of email geregeld. Houdt wel rekening met in de regel twee dagen settlement voor de meeste financiële producten.

  Eigen handelsvloer
  De eigen handelsvloer van OHV heeft goede handelsrelaties met de grootste institutionele beleggers van Nederland. OHV handelt namens de meeste grootbanken en verzekeraars van Nederland, evenals (de)centrale overheden. Daarnaast is OHV oprichter van het European Brokers Network en heeft daardoor open lijnen naar toonaangevende brokers in Londen, Frankfurt, Milaan en Madrid.


  Realtime informatie
  Door deze connecties horen de handelaren als een van de eerste wanneer er wat speelt in de financiële markten. De handelaren van OHV zijn uw ogen en oren in de markt.

  Direct actie indien noodzakelijk
  Bij problemen in een bepaalde regio of in tijden van crisis is er intensief overleg tussen de handelsvloer en portefeuillemanagers over de posities in uw portefeuille. Zo kan er snel een beslissing gemaakt worden en kan de portefeuille worden aangepast aan de actuele situatie. Dit geldt in tijden van crisis maar natuurlijk ook wanneer kansen zich voordoen.

 • Kansen op primaire markten

  Bij OHV kunt u profiteren van de kansen door middel van de toegang tot de primaire markten. OHV heeft wortels in de financiële markten vanaf 1932. Door het grote netwerk dat OHV heeft opgebouwd, is OHV een vertrouwde partner van uitgevende instellingen en syndicaten.

  Uniek in Nederland
  Als een van de weinige vermogensbeheerders in Nederland laat OHV u profiteren van de voordelen van het handelen op de primaire markt. Het grootste voordeel is de rendementsopslag die uitgevende instellingen vaak bieden bij uitgifte van nieuwe obligaties. Deze opslag wordt gegeven om beleggers te interesseren voor de uitgifte zodat het een succesvolle plaatsing wordt. Een ander groot voordeel is het ontbreken van de bied-laat spread bij primaire handel. Beide voordelen kunnen direct leiden tot meer rendement in uw portefeuille.


  Vergunningen en toezichthouders

  • OHV is geregistreerd bij de AFM, aangesloten bij DSI en wordt gecontroleerd door De Nederlandsche Bank N.V.
  • OHV beschikt over alle vereiste vergunningen: a, b, c, d en f.
  • OHV Institutional Asset Management B.V. heeft een AIFMD vergunning.
  • OHV is aangesloten bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD).
  • OHV heeft de zes ‘Principles for Responsible Investment’ ondertekend.