Edin Mujagic is hoofdeconoom en onderdeel van ons beleggingcomité. Naast zijn werk bij OHV heeft Edin meerdere boeken geschreven over macro-economische en monetaire geschiedenis. Daarnaast is hij een graag geziene spreker en auteur bij gerenommeerde media. Onze relaties hebben de mogelijkheid om met Edin in gesprek te gaan over de ontwikkelingen op de financiële markten. Daarnaast deelt Edin maandelijks zijn visie op de economische ontwikkelingen in zijn nieuwsbrief: ‘Overpeinzingen van een macro-econoom'.

Logos

Boeken

Behalve artikelen en analyses schrijft Edin ook boeken. Zijn eerste boek ’10 jaar euro: biografie van een jonge wereldmunt’ zag het daglicht in 2009. Daarna volgden ‘Het inflatiespook’ (2010), ‘Geldmoord: hoe de centrale banken ons geld vernietigen’ (2012) en ‘Boeiend en geboeid: een monetaire geschiedenis van Nederland sinds 1814/1816’ (2016). In 2018 is een bundel met geselecteerde columns over centrale banken verschenen, getiteld ‘Gezond verstand in het centrale bankenland: een wandeling langs het minst bewandelde pad’. Zijn meest recente boek is Keerpunt 1971 over de loskoppeling van de dollar met de goudstandaard. Dit keerpunt in de geschiedenis heeft grote invloed gehad op de maatschappij en economie zoals we die vandaag de dag kennen.

Artikelen & Columns

In het verleden heeft Edin gewerkt als economisch analist en is hij zes jaar lang redacteur economie geweest bij het zakenweekblad FEM Business. In Nederland schrijft of heeft hij regelmatig geschreven voor onder meer het Financieele Dagblad, IEX Profs, Effect, De Financiële Telegraaf, het Reformatorisch Dagblad, het Nederlands Dagblad, Elsevier, Follow The Money, de Volkskrant, NRC, Beleggers Belangen, Boerenbusiness.nl en anderen. Daarnaast zijn wereldwijd artikelen van zijn hand verschenen in kranten in ruim 20 landen.

Boeken

Monetaire Kring
Het jongste lid ooit

Edin is het jongste lid ooit van de Monetaire Kring, een discussieforum bestaande uit hoogste ambtenaren bij de centrale bank, het Ministerie van Financiën, hoogleraren economie en senior managers bij pensioenfondsen, banken en andere financiële instellingen. De leden van de Monetaire Kring komen regelmatig bijeen om de economische ontwikkelingen te bespreken.

Achtergrond

Edin is geboren in 1977 in Bosnië-Herzegovina en woont sinds 1992 in Nederland waar hij macro-economie heeft gestudeerd, aan de Universiteit van Tilburg. Daar heeft hij zich gespecialiseerd in monetaire economie en centrale banken. Sinds 2018 is hij hoofdeconoom van OHV Vermogensbeheer. Binnen OHV richt hij zich op het economische heden. Edin gebruikt daarbij het verleden om iets over de toekomst te kunnen zeggen. Dit alles om economische ontwikkelingen te duiden en zodoende de lezer te helpen deze te begrijpen. Geen overbodige luxe want het dagelijkse leven wordt er namelijk sterk door beïnvloed.